top of page

Foredrag & Workshops

Jeg tilbyder følgende foredrag og workshops. For mere info, se nedenstående.

Dansanatomi og skadesforbyggelse

Danseanatomi og skadesforebyggelse 

Foredrag

Giv dine elever redskaberne til at forstå deres krop, dansens krav og hvad de skal gøre for at udvikle sig og passe på sig selv, nu og i fremtiden!

 

“Hvornår skal jeg egentlig stoppe med at danse, når jeg har ondt?” 

“Hvordan kan jeg deltage i undervisningen, når jeg har en skade?” 

“Hvordan kan jeg træne min smidighed, på en sund måde?”

 

Eleverne har altid rigtig mange spørgsmål, så ud over den viden og de konkrete redskaber de får med hjem, sikre jeg altid at der er tid til at vi kan slutte af med spørgsmål, sparring og refleksion.   

Jeg skræddersyer foredraget til jer og jeres elevgruppe! Vi kan både lave teoretisk undervisning og/eller praktisk workshop! Fokus er at sikre, at eleverne får konkrete redskaber som de kan tage med sig, ind i danseundervisningen, med det samme!  

 

Indhold kan f.eks. være: 

  • Overblik over danseanatomi og gennemgang af de fysiske, anatomiske og mentale krav, der er til dansere. 

  • Skader og skadesforebyggelse, med gennemgang af de mest almindelige danseskader, samt  hvordan man forebygger, behandler og håndterer genoptræning. 

  • Præstationsoptimering, med gennemgang af hvordan du, via analyser, kan finde ud af hvad du skal gøre, for at blive bedre til f.eks. et bestemt spring. 

 

For danseundervisere:

Hvordan passer vi bedste på vores elever, mens vi videregiver vores store passion for dansen? 

Og hvordan passer vi på os selv imens?
 

Er i en gruppe undervisere på en skole eller i et netværk, som ønsker mere viden om f.eks. hvordan i bedst inddrager skadesforebyggende træning i jeres hverdag, eller hvordan i kan aktivere dansere som er begrænset i undervisningen pga. skader, så ring til mig, så tager vi en snak og skræddersyer et foredrag/workshop til jer. 

Progressing Ballet Technique Workshop

PBT er et af de redskaber jeg bruger allermest i min fysioterapipraksis til genoptræning, fordi

 fokus er på at danseren arbejder så teknisk korrekt og hensigtsmæssigt som muligt.
I stedet for blot at styrke musklerne, ved f.eks. at lave squats, som er meget uvant og svært at overføre til dansen, så er PBT-øvelserne særligt brugbare, fordi de er designet specifikt til dansere. Danserne bliver ikke kun fysisk stærkere, men får også et stærkere teknisk fundament.  

På PBT workshop får du ikke kun en introduktion til øvelserne, men også konkrete redskaber til hvordan du kan inkorporere øvelserne i din træning eller din undervisning.

“Det har været en kæmpe hjælp når jeg underviser, at kunne bruge PBT-øvelserne til de elever, som af den ene eller anden grund ikke kan være med! I stedet for at de bare sidder i hjørnet og kigger, når de andre f.eks. laver spring, så kan eleven nu lave PBT-springøvelser på bolden og på den måde deltage i undervisningen” (citat danseunderviser)


PBT workshop kan laves til både undervisere og elever, og kan variere i tid, men jeg anbefaler min. 2 timers workshop. 

 

PBT blev grundlagt af australske Marie Walton-Mahon og bruges i dag af dansere i hele verden. PBT’s grundlæggende fokus ligger på at opbygge danserens tekniske kunnen, gennem træning af muskelhukommelse, core-stabilitet, hensigtsmæssig vejrtrækning, vægt-placement og alignment. Læs mere omkring PBT her: https://www.pbt.dance/en/about 

"Dear Mira, Thank you for providing such informative and intelligent responses which clearly define your knowledge and understanding of the methodology that underpins the PBT program. You have excellent awareness of the correct timing and preparations required for pointe work. Keep up the fantastic work Mira! Stay safe and may this time pass over soon. Best wishes, Marie Walton-Mahon (Founder)"

PBT W
Talentudvikling

Talentudvikling - Det meningsfulde miljø

Der er mange meninger om, hvad talent er og hvordan det udvikles. Der er blevet forsket på området i mange år og mere og mere peger i retning af, at miljøet omkring individet har en kæmpe betydning for, hvorledes denne udvikler sig med sit talent.

Hvordan tænker du at et talent udvikles?
Hvordan tænker dine kollegaer og din organisation at talenter udvikles? 
Lad os tage en snak og sætte fokus på hvad vi kan gøre, for at skabe det bedste miljø omkring jeres dansere.

Med viden fra dans-, musik- og billedkunst miljøer, samt fra sportens forskning, dykker vi ned i hvad videnskaben siger omkring talentudvikling og talentudviklingsmiljøer. 

Jeg fortæller om viden på området og faciliterer til debat om den viden der allerede eksisterer og hvordan I kan forbedre jeres miljø endnu mere !


Ønsker i at arbejde i dybden med jeres talentudviklingsmiljø, så tag et kig her.

Kandidat afhandling

Jeg skrev min kandidatafhandling “Når kulturtalenter spirer - en interviewundersøgelse om det gode talentudviklingsmiljø i en kulturskole kontekst” fordi jeg tror på, at vi kan løfte vores  danske danseres niveau, samt sikre højere trivsel, både fysisk og mentalt, hvis vi sætter miljøet på dagsordenen.

bottom of page